Het DISC model als hulpmiddel om gedragsstijlen in beeld te brengen

Het DISC model als hulpmiddel

Wat is het DISC model en waarvoor wordt het gebruikt? 

Het DISC model geeft je gemakkelijk inzicht in gedrag van zowel jezelf als van anderen. Ken jij ook situaties of personen waarbij jullie langs elkaar heen lijken te praten? Waarom snapt die ander niet wat je zegt? Of waarom reageert die ander zo fel als jij gewoon iets vraagt? Met DISC kom je hierachter. Ik gebruik de DISC analyse voor persoonlijke, team- en bedrijfs(ontwikkel)trajecten om inzicht te krijgen en begrip te kweken voor het eigen gedrag en dat van de ander(en).
Als je weet waar bepaald gedrag of een reactie vandaan komt, dan communiceert dat een stuk prettiger. Je weet dan wat de ander belangrijk vindt en past daar gemakkelijk jouw manier van communiceren op aan. Naast inzicht in gedrag geeft DISC je ook handige en concrete tips die je meteen kunt uitproberen.

Het DISC model is eind jaren twintig ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Dr. William Moulton Marston, met grote invloeden van Dr. Carl Gustav Jung. 

De vier verschillende kleuren
Het DISC model laat vier gedragsstijlen zien met bijbehorende kleuren. We hebben allemaal een mix van deze stijlen in ons. Vaak is één van de vier stijlen/kleuren het sterkst ontwikkeld en daarom het meest zichtbaar voor anderen.
Rood 🡪 staat voor Dominant
Geel 🡪 staat voor Invloedrijk
Groen 🡪 staat voor Stabiliteit
Blauw 🡪 staat voor Consciëntieus

Jeroen Brussé is de oprichter van Woosah. Zijn missie is om ondernemers, directeuren, leidinggevenden en medewerkers individueel als in groepsverband te coachen en te begeleiden bij verander-, verbeter- en verstevigingsvraagstukken. Zijn werkgebied is Zeeland maar soms reikt het ook uit tot Zuid-West Nederland.

Woosah, bedrijfsontwikkeling door mensenontwikkeling

Neem contact op met Jeroen Brussé

Persoonlijk contact met elkaar is mijn middel om jou snel en vlot te helpen. Je kunt me bellen of een bericht sturen. Ik reageer vlot terug.