Ontwikkelen van teams

Het opzetten van een nieuw team of een bestaand team door laten ontwikkelen. Diverse ontwikkeltrajecten zijn mogelijk via Woosah. Ik maak gebruik van de Woosah VI-cyclus en ga stapsgewijs te werk. Soms loopt het gewoon niet lekker, is de sfeer slecht, worden de resultaten wat minder, loopt het verzuim op of is het verloop binnen een bedrijf hoog. Kortom er is werk te doen om als team samen te werken. 

Het ontwikkelen van teams 

Ik begeleid teams in allerlei verbeter-, verander- en verstevigingsvraagstukken. Soms gaat het super goed en wil het team uitgedaagd worden en elkaar nog beter leren kennen en begrijpen en vasthouden wat goed gaat. Maar het komt ook dat teams niet meer dan een verzameling individuen zijn, slecht samenwerken, vermijding aan de gang is. Dit is een manier van werken die voor niemand leuk is en hardnekkig om daar verandering in te brengen. Toch is dat mogelijk met een goed doordachte en oprechte aanpak. In mijn aanpak werk ik graag met de methodiek van Patrick Lencioni (Boek: De 5 frustraties van teamwork).

Teamontwikkeling met de 
Woosah VI-cyclus

Voordat ik met het team aan de slag ga, interview ik de opdrachtgever, leidinggevende(n) en (een selectie) medewerkers en kijk ik bijvoorbeeld mee met werk- en project overleggen. Met deze informatie bouw ik een plan van aanpak om met het team aan de slag te gaan. Dit is maatwerk. In de kern werk ik altijd met mijn visie op ‘ik=alles’ en maak ik gebruik van de stappen uit het ‘Woosah VI-cyclus ®’. Begrijpen van elkaar, begrijpen wat er nu echt aan de hand is, het vertrouwen bouwen dat alles gezegd kan worden, vaardigheden aanleren hoe je beter met jezelf, elkaar en bijvoorbeeld de klant kan omgaan komen aan de orde. Ik maak gebruik van DISC-gedragsanalyses om de overeenkomsten en verschillen van gedrag in het team in beeld te brengen en handvatten te geven hoe daarmee omgegaan kan worden. Soms pas ik mediation toe of een andere vorm om mensen weer bij elkaar te brengen. Daarnaast gebruik ik verschillende werkvormen, maak ik graag gebruik van de natuur en kan ik aanvullende toptrainers/coaches inzetten als dat nodig mocht zijn.   

Jeroen Brussé is de oprichter van Woosah. Zijn missie is om ondernemers, directeuren, leidinggevenden en medewerkers individueel als in groepsverband te coachen en te begeleiden bij verander-, verbeter- en verstevigingsvraagstukken. Zijn werkgebied is Zeeland maar soms reikt het ook uit tot Zuid-West Nederland.

Woosah, bedrijfsontwikkeling door mensenontwikkeling

Neem contact op met Jeroen Brussé

Persoonlijk contact met elkaar is mijn middel om jou snel en vlot te helpen. Je kunt me bellen of een bericht sturen. Ik reageer vlot terug.